tiistai 20. lokakuuta 2015 | 6.28

Sitruunajuustokakku

Viime lauantaina täällä meillä oli muutama mun sukulaisista käymässä ja viettämässä vielä mun synttäreitä. Tarjoiltiin kahvia ja muuta pientä syötävää. Itse olin päättänyt leipoa sitruunajuustokakun ja se onnistui itseasiassa yllättävän hyvin! Siksi halusinkin jakaa tämän ohjeen teidän kanssanne:

Tarvitset:
 Pohja
- 150 g (12kpl) digestivekeksejä
- 75 g voita
 Täyte
- 4 liivatelehteä
- 4 dl vispikermaa
- 1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) kevyt kermaviiliä
- 1 (n. 3 tl) sitruunan raastettu kuori
- n. 4 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl vanilijasokeria (varsinaisessa ohjeessa luki vaniliinisokeri. 
  Käytin kuitenkin vanilijasokeria, sillä siinä enemmän makua)
- 1 dl sokeria
 Pinnalle
- Oma valintainen koristelu
(Varsinaisessa ohjeessa ehdotettiin mansikoita tai muita marjoja,
mulla ei ollut mahiksia saada niitä nyt mistään, niin käytin
kaupasta ostettuja koristehelmiä sekä valkosuklaa rakeita)


1. Sulata (75 g) voita.
2. Punnitse tai laske digestivekeksit (150 g tai 12 kpl).
3. Hienonna digestivekeksit. Tähän varmaan kaikilla on se omanlainen tyyli. Itse laitoin pakaste pussiin ja murskasin ne nuijalla. Tässä kannattaa varoa, ettei pussi mene rikki!
4. Sekoita keksit ja voi keskenään mahdollisimman tasaisesti. Tämän jälkeen kannattaa jo kiinnittää irtopohjavuoan pohjan päälle muovikelmu (halkaisija n. 24 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman korkealle. Siirrä vuoka jääkaappiin.


5. Pane liivatteet (4 kpl)  pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
6. Vaahdota kerma (4 dl).
7. Raasta pestyn sitruunan kuori.
8. Purista sitruunasta mehua tai käytä valmis sitruunamehua (n. 4 rkl). Sen jälkeen kuumenna mehua hieman mikrossa ja sulata siihen sen jälkeen kylmässä vedessä olleet liivatteet. Jäähdytä seosta tämän jälkeen hetken ajan esimerkiksi jääkaapissa. Varo kuitenkin, ettei se jäähdy liikaa ja ettei liivate ehdi jähmettyä.


9. Sekoita keskenään tuorejuusto (1 rs tai 180 g), kermaviili ( 1 prk tai 200 g), sitruunan kuori, vanilija- tai vaniliinisokeri (1 rkl) ja sokeri (1 dl). Kaada joukkoon ohuena nauhana liivatemehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
10. Kaada koko seos vuokaan ja levitä tasaisesti.
Anna jäähtyä jääkaapissa n. 4 tuntia!!
11. Irroita kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla.
12. Koristele!


Today do something for you.
xoxo eve


4 kommenttia:

  1. Jep, tän mä teen viikonloppuna :D !
    Näyttää niin hyvältä ettei sitä voi olla tekemättä :D

    ❀Cinderella Days❀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kyl yllätti mutkin positiivisesti helppoudellaan ja maullaan! Suosittelen kyllä ;) Kerro mulle sitten sun mielipiteitä!

      Poista
  2. Näyttää aivan _törkeän_ hyvältä *0*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin :o! Yllätyin ihan itsekin, kannattaa kokeilla! Oli tosi helppo tehdä :)

      Poista

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä