tiistai 20. kesäkuuta 2017 | 13.31

FESTARIT

En varmasti ole ainut, joka rakastaa kesässä erityisesti festareita. Jos pitäisi luetella paikkoja, jossa tunnen itseni onnelliseksi, mainitsisin ehdottomasti festarit luettelossani. Hyvä musiikki, ystävät, ruoka, juoma, kesä, festarimuoti ja onnelliset ihmiset ympärillä, my happy place. 
Vaatteiden valinta noihin ihaniin tapahtumiin on kuitenkin lähes aina raskaan työn tulos, erityisesti Suomessa. Ilma voi muuttua hetkessä super aurinkoisesta ja lämpimästä suoraan kylmään ja sateiseen. Vaatteiden valinta festareille on sen takia välillä vaikeaa. Me käytiin Siirin kanssa taas kiertelemässä muutamassa Hansakorttelin vaateliikkeessä ja keräämässä meidän mielestä hyviä festariasuja. Rakastan festarimuotia erityisesti siitä syystä, että voi pukeutua sellaisiin asukokonaisuuksiin, mihin ei missään muussa tilaisuudessa tulisi mieleenkään pukeutua. Tosi monissa festariasuissa näkyy huumoria, räikeitä värejä ja erikoisten asusteiden käyttöä. 


H&M: Jos jostain liikkeestä löytyy festariasuja, se on H&M. Trendikkäiden ja helposti yhdisteltävien  vaatteiden ja asusteiden lisäksi hintataso on loistava juuri ajatellen festareita. Meistä jokainen tietää, ettei festareilta kaikki vaatteet palaa takaisin kuin uusina. 
Tämä kyseinen asukokonaisuus, joka Siirin kanssa luotiin, on sellainen jonka voisin nähdä itseni päällä. Ihana vaaleanpunainen farkkutakki löytyykin omasta vaatekaapistani ja luo juuri tästä asusta sopivan tyttömäisen. Lämpimien ilmojen sattuessa, sen voi riisua ja laittaa vaikka lanteille paljastaen altaan valkoisen t-paidan. Tähän olisi mielestäni sopinut mikä tahansa valkoinen t-paita tai vaikka jonkun bändin tai artistin fanipaita, joita muuten löytyy myös H&M:stä. 
Aurinkolasit on festareiden must have ja niitä löytyykin useita erilaisia. Vyölaukku on myös oman kesäni festareiden pakko omistaa -tuote. Vihaan kantaa reppua tai laukkua, ne ovat jatkuvasti tiellä ja edessä. Siksi vyölaukku, tuo vuosien takainen muotituote, on tehnyt comebackin ainakin minun vaatekaappiini.BIKBOK: Toinen niistä liikkeistä, mistä kerään omat festariasuni yleensä. Tän asukokonaisuuden ajatuksena meillä oli kestävyys säästä ja ilmasta huolimatta. Mietittiin molemmat, että festareilla on tullut käytyä pulikoimassa meressä vaatteet päällä ja myöhemmin se todettiinkin erittäin huonoksi ideaksi. Samoin ilma on välillä ollut erittäin huono ja silloin on kaduttanut, ettei ole ollut mukana esimerkiksi sadetakkia. Bikbokista löytyi tämä ihana punainen sadetakki, joka olikin mielestäni ihan super ihana juuri tähän asuun. Paitana tässä on kokouimapuku, jos siis päätät lähteä uimaan, ei ainakaan vaatteet mene pilalle. Toi oli ihan älyttömän mukava päällä ja toimii ihan ilman rintsikoita loistavasti. Tekonahkahame oli meidän mielestä erikoinen ja erilainen valinta ja yhdistelmä tähän asuun, joten päädyttiin siihen. Se oli vielä helppo heittää uimapuvun päälle, eikä kiristä mistään. Festariasuissa myös mukavuus on erityisen tärkeää. 


ZARA: Kaikki tässä asussa löytyy mun vaatekaapista. Kyseinen farkkutakki kuuluu mun ihan suosikkivaatteisiin. Rakastan rikottuja ja DIY -kankaita, sekä pientä rock -henkisyyttä. Mekko on varmasti yksi mukavimmista vaatekappaleista mitä mä vaan tiedän, sen takia se nähdäänkin usein esimerkiksi töissä mun päällä. Samoin Blockfesteilla se saattaa eksyä mun päälle. Zarasta löytyy ihan älyttömän paljon ihania mekkoja, jotka sopii mun mielestä festareille erityisen hyvin. Oltaisiin Siirin kanssa pystytty keräämään tosi monta erilaista asukokonaisuutta sieltä. And then those shoes.. Jep, mun joka kesän festarikengät maihareiden lisäksi. Ne myös näyttää paljon nähneiltä. Kaikki tietää, että festareille on ihan turha lähteä uusimmissa, kalleimmissa ja näyttävimmissä popoissa, sillä takaisin tullaan kuralla ja roskalla vuoratuissa kengissä. Adidaksen Superit on ihan parhaimmat. 

CARLINGS: Ei otettu kuvia Carlingsissa, mutta se on myös niin minun tyyliseni festarikauppa, että pakko mainita. Sieltä löytyy erityisen paljon revittyjä ja tuunattuja vaatteita, jotka on kuin luotuja festareille. Neon oranssi bomberi, joka pisti silmääni, on kerta kaikkiaan täydellinen. Sen kanssa kun yhdistelee mustaa väriä esim. mekoissa ja shortsipuvuissa ja yhdistää siihen vielä mustat maiharit niin huhhuh. Im sold.

Hansakortteli pursuaa liikkeitä ja kauppoja, joista löytyy ehdottomasti kesän kuumimmat festarimuodit. Nyt jos koskaan on aika tuunata omaa vaatekaappiaan ja lähteä etsimään jotain ihan uutta ja erilaista päälle pantavaa festareille. 

Now playing: Robin Schulz, James Blunt - OK

Mihin festareille te aiotte kesällä suunnata?

xoxo eve
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä